Albino Sturgeon

Vlaanderen smaakt

'Vlaanderen smaakt' is een campagne van Toerisme Vlaanderen om overheerlijke producten in Vlaanderen in de kijker te zetten.

Lees meer
Pommes Moscovite Royal Belgian Caviar Kaviaar Njamelicious

Duurzame zeepareltjes

'Ik heb een stille liefde voor zeepaardjes. Maar zeepareltjes...'

Food blogster NJAMELICIOUS heeft een mooi artikel geschreven over onze duurzame 100% Belgische kaviaar. Ontdek het artikel samen met een (h)eerlijk receptje voor 'LUXE PATATJES' hieronder.

Lees meer
Rbc Kerstkaart Digitaal

Belgische kaviaar viert 15-jarig bestaan!

Kaviaar, met de eindejaarsfeesten in het vizier doet de naam alleen de meest kieskeurige gastronomen watertanden. Maar velen onder ons associeren de uit steuren afkomstige eitjes met een nauwelijks nog aan te treffen, exclusieve lekkernij. Logisch ook, want de CITES – Convention on International Trade in Endangered Species – verbiedt sinds 2006 de vangst van steuren in de Kaspische Zee. Daardoor is de handel in wildvang kaviaar wettelijk verboden. Het goede nieuws is echter dat dicht bij ons het duurzame alternatief bestaat: even lekker en 100% Belgisch. De hoogdagen van kaviaar zijn nog niet voorbij, integendeel, de steureitjes “uit eigen kweek” gaan een mooie toekomst tegemoet. 

15 jaar Belgische kaviaar: lokaal en duurzaam alternatief
 
We schrijven 2002. Royal Belgian Caviar brengt de allereerste en tot vandaag unieke Belgische kaviaar op de markt. Het jonge Turnhoutse bedrijf is echter niet over één nacht ijs gegaan.
Het project ontsprong immers begin jaren ’90 toen jonge ondernemers (CEO F. Joosen en Bioloog W. Verdonck) inzagen dat wildvang kaviaar een eindigend verhaal was en beslisten om een op aquacultuur gebaseerde alternatief te starten. Vastberaden, nauwgezet en geduldig startten ze de kweek van de steuren. En gelijk hadden ze.
 
Door overbevissing, vervuiling en het bouwen van dammen (waardoor steuren niet meer naar hun paaigebieden kunnen) zijn steruen de laatste decennia sterk bedreigd in hun natuurlijke habitat. Daarom zijn deze prehistorische vissen erkend als een beschermde diersoort en is bijgevolg de oogst en verkoop van wildvang kaviaar uit de Kaspische zee regio verboden. Het enige alternatief is sindsdien aquacultuur: de productie van kaviaar ui gekweekte steuren.

Lees meer
Royal Belgian Caviar 4 310614

Cook magazine

 Pour  obtenir  le  goût  typique  et  exclusif  du  caviar,  les 
processus d’élevage et la préparation doivent se dérouler sans la 
moindre erreur...

Lees meer
Buy Caviar

Quel temps: le caviar belge

Ces oeufs magiques, avec les couleurs vives et leur saveur pure et prononcée, ainsi qu'un léger goût noisette sont une expérience paradisiaque pour tous les connaisseurs

Lees meer