Rbc Kerstkaart Digitaal

Belgische kaviaar viert 15-jarig bestaan!

Kaviaar, met de eindejaarsfeesten in het vizier doet de naam alleen de meest kieskeurige gastronomen watertanden. Maar velen onder ons associeren de uit steuren afkomstige eitjes met een nauwelijks nog aan te treffen, exclusieve lekkernij. Logisch ook, want de CITES – Convention on International Trade in Endangered Species – verbiedt sinds 2006 de vangst van steuren in de Kaspische Zee. Daardoor is de handel in wildvang kaviaar wettelijk verboden. Het goede nieuws is echter dat dicht bij ons het duurzame alternatief bestaat: even lekker en 100% Belgisch. De hoogdagen van kaviaar zijn nog niet voorbij, integendeel, de steureitjes “uit eigen kweek” gaan een mooie toekomst tegemoet. 

15 jaar Belgische kaviaar: lokaal en duurzaam alternatief
 
We schrijven 2002. Royal Belgian Caviar brengt de allereerste en tot vandaag unieke Belgische kaviaar op de markt. Het jonge Turnhoutse bedrijf is echter niet over één nacht ijs gegaan.
Het project ontsprong immers begin jaren ’90 toen jonge ondernemers (CEO F. Joosen en Bioloog W. Verdonck) inzagen dat wildvang kaviaar een eindigend verhaal was en beslisten om een op aquacultuur gebaseerde alternatief te starten. Vastberaden, nauwgezet en geduldig startten ze de kweek van de steuren. En gelijk hadden ze.
 
Door overbevissing, vervuiling en het bouwen van dammen (waardoor steuren niet meer naar hun paaigebieden kunnen) zijn steruen de laatste decennia sterk bedreigd in hun natuurlijke habitat. Daarom zijn deze prehistorische vissen erkend als een beschermde diersoort en is bijgevolg de oogst en verkoop van wildvang kaviaar uit de Kaspische zee regio verboden. Het enige alternatief is sindsdien aquacultuur: de productie van kaviaar ui gekweekte steuren.

Lees meer
Royal Belgian Caviar 4 310614

Cook magazine

 Pour  obtenir  le  goût  typique  et  exclusif  du  caviar,  les 
processus d’élevage et la préparation doivent se dérouler sans la 
moindre erreur...

Lees meer
Buy Caviar

Quel temps: le caviar belge

Ces oeufs magiques, avec les couleurs vives et leur saveur pure et prononcée, ainsi qu'un léger goût noisette sont une expérience paradisiaque pour tous les connaisseurs

Lees meer
Gold Label Kaviaar Open Potje

Topservice

"Topservice is een kwestie van aandacht voor de klant, naar wat ze nog niet gevraagd hebben en
echt die persoonlijke connectie proberen te creëren."

Lees meer
Dscn1413

Ook dit is belgisch

Geduld is een schone deugd. Ruim vijftien jaar hebben we moeten wachten op de eerste Belgische belugakaviaar. Dat heeft alles te maken met de uitzonderlijk lange kweektijd voor deze variëteit. Maar wat een smaak!...

Lees meer
18221948 1799345313715880 2300130561330795180 N 759x500

TURNHOUT GAAT CULIGOLFEN MET KAVIAAR

Citygolf kennen we al. Met een golfstick en –bal trek je door de stad en onderweg scoor je holes. In Turnhout hebben ze er een variant op bedacht met een streekproduct als inzet: Culigolf Kaviaar.

Lees meer
Royal Belgian Caviar 2 307113

Gault & Millau

 

“Waarom RBC?”

 

- Pionier steurkweek op wereldvlak sinds 1995

- Volledige kweekcyclus in eigen handen

- Eigen gekweekte Beluga kaviaar

- Productie volgens traditionele manier, malossol...

Lees meer