Tweesterrenchef Bart Desmidt van Restaurant Bartholomeus houdt van een pure productkeuken. In de reeks "Ware Delicatessen" gaat hij aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd: Kreeft, truffel, St Jacobsvruchten, krab, oesters, schepjes en kaviaar.

In de 6-delige reeks maakt de chef geen high-end gerechten maar combineert hij deze kostbare ingrediënten tot verschillende gerechten die voor iedereen ‘haalbaar’ zijn in beperkte tijd en zonder gebruik te maken van gesofisticeerde keukenapparatuur. Dus op en top feestgerechten die iedereen kan maken.

Vier van de zes afleveringen gingen zijn gebaseerd op de Royal Belgian Caviar (Bron njam). Hieronder de eerste aflevering:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2  grote aardappelen
  • 2  volledige eieren
  • 50 gr bloem
  • 50 ml melk
  • 50 gr eiwit, opgeklopt
  • geklaarde boter
  • 1 haringfilet
  • 1 potje gold label kaviaar
  • zout

Bereiden

Gaar de aardappelen in de schil gedurende 1 uur in de oven op 200 graden. Snij de aardappelen doormidden en hol ze uit. Passeer de aardappelen door een passe-vite. Meng er 2 eieren, 2 eetlepels bloem en de melk door en meng goed. Breng op smaak met zout en spatel voorzichtig het opgeklopt eiwit er onder.

Zet een pan op het vuur en doe er een scheutje geklaarde boter in. Laat opwarmen. Neem telkens een eetlepel van het aardappelbeslag en laat de kleine hoopjes mooi bruin bakken aan beide zijden. Indien gewenst kan je stukjes haringfilet in de aardappelpannenkoekjes laten meebakken.

Serveren

Serveer de aardappelpannenkoekjes met een lepeltje kaviaar.