Ferm Lifestyle Magazine

ROYAL BELGIAN CAVIAR VEROVERT DE WERELD

Weinig delicatedelicatessen spreken zo tot de verbeelding als kaviaar. Het zwarte goud, gemaakt van onbevruchte eitjes van de steur, kwam oorspronkelijk enkel van de Kaspische Zee. Tegenwoordig is de meeste kaviaar afkomsitg van de steur gekweekt in gevangenschap. Een huzarenstukje dat ze in Royal Belgian Caviar in Turnhout meesterlijk onder de knie hebben. Het Belgische kaviaarmerk geniet faam in toprestaurants over heel de wereld... lees het artikel hieronder verder

Lees meer
Flor Joosen Ceo Joosen Luyckx En Producent Van Royal Belgian Caviar

Onbegrensde ondernemerszin

Onze CEO Flor Joosen bouwd als vierde generatie het familiebedrijf Joosen-Luyckx uit tot een sterk gediversivieerde bedrijvengroep. Eén van zijn realisaties is het produceren van topkwaleit kaviaar in België. Lees het volledige artikel hieronder verder...

Lees meer
Royal Belgian Caviar Reportage Knack Weekend

Royal Belgian Caviar werft aan!

Firma Joosen-luyckx Aqua Bio is een Turnhoutse onderneming uit de Joosen-Luyckx groep die gespecialiseerd is in de wereldwijde verkoop van visvoeders en van de Royal Belgian Caviar.  Dit unieke Belgische topproduct is volledig geproduceerd op eigen bodem en wordt ten zeerste geapprecieerd door vele Belgische en buitenlandse topchefs.  

Lees meer
Albino Sturgeon

Vlaanderen smaakt

'Vlaanderen smaakt' is een campagne van Toerisme Vlaanderen om overheerlijke producten in Vlaanderen in de kijker te zetten.

Lees meer
Rbc Kerstkaart Digitaal

Belgische kaviaar viert 15-jarig bestaan!

Kaviaar, met de eindejaarsfeesten in het vizier doet de naam alleen de meest kieskeurige gastronomen watertanden. Maar velen onder ons associeren de uit steuren afkomstige eitjes met een nauwelijks nog aan te treffen, exclusieve lekkernij. Logisch ook, want de CITES – Convention on International Trade in Endangered Species – verbiedt sinds 2006 de vangst van steuren in de Kaspische Zee. Daardoor is de handel in wildvang kaviaar wettelijk verboden. Het goede nieuws is echter dat dicht bij ons het duurzame alternatief bestaat: even lekker en 100% Belgisch. De hoogdagen van kaviaar zijn nog niet voorbij, integendeel, de steureitjes “uit eigen kweek” gaan een mooie toekomst tegemoet. 

15 jaar Belgische kaviaar: lokaal en duurzaam alternatief
 
We schrijven 2002. Royal Belgian Caviar brengt de allereerste en tot vandaag unieke Belgische kaviaar op de markt. Het jonge Turnhoutse bedrijf is echter niet over één nacht ijs gegaan.
Het project ontsprong immers begin jaren ’90 toen jonge ondernemers (CEO F. Joosen en Bioloog W. Verdonck) inzagen dat wildvang kaviaar een eindigend verhaal was en beslisten om een op aquacultuur gebaseerde alternatief te starten. Vastberaden, nauwgezet en geduldig startten ze de kweek van de steuren. En gelijk hadden ze.
 
Door overbevissing, vervuiling en het bouwen van dammen (waardoor steuren niet meer naar hun paaigebieden kunnen) zijn steruen de laatste decennia sterk bedreigd in hun natuurlijke habitat. Daarom zijn deze prehistorische vissen erkend als een beschermde diersoort en is bijgevolg de oogst en verkoop van wildvang kaviaar uit de Kaspische zee regio verboden. Het enige alternatief is sindsdien aquacultuur: de productie van kaviaar ui gekweekte steuren.

Lees meer
Royal Belgian Caviar 4 310614

Cook magazine

 Pour  obtenir  le  goût  typique  et  exclusif  du  caviar,  les 
processus d’élevage et la préparation doivent se dérouler sans la 
moindre erreur...

Lees meer
Gold Label Kaviaar Open Potje

Topservice

"Topservice is een kwestie van aandacht voor de klant, naar wat ze nog niet gevraagd hebben en
echt die persoonlijke connectie proberen te creëren."

Lees meer
Royal Belgian Caviar 2 307113

Gault & Millau

 

“Waarom RBC?”

 

- Pionier steurkweek op wereldvlak sinds 1995

- Volledige kweekcyclus in eigen handen

- Eigen gekweekte Beluga kaviaar

- Productie volgens traditionele manier, malossol...

Lees meer