Tweesterrenchef Bart Desmidt van Restaurant Bartholomeus houdt van een pure productkeuken. In de reeks "Ware Delicatessen" gaat hij aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd: Kreeft, truffel, St Jacobsvruchten, krab, oesters, schepjes en kaviaar.

In de 6-delige reeks maakt de chef geen high-end gerechten maar combineert hij deze kostbare ingrediënten tot verschillende gerechten die voor iedereen ‘haalbaar’ zijn in beperkte tijd en zonder gebruik te maken van gesofisticeerde keukenapparatuur. Dus op en top feestgerechten die iedereen kan maken.

Vier van de zes afleveringen gingen zijn gebaseerd op de Royal Belgian Caviar (Bron njam). Hieronder de eerste aflevering:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 sneetjes wit brood
  • geklaarde boter
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 el zure room
  • 1/2 sjalot, fijngesneden
  • enkele takjes peterselie, fijngehakt
  • 1 potje osietra kaviaar

Bereiden

Snij sneetjes wit brood van ongeveer 1 cm dik. Bak deze in een scheutje geklaarde boter.

Duw het hardgekookt eitje door een zeef zodat je mimosa van ei verkrijgt. Voeg er 2 eetlepels zure room, de fijngesneden sjalot en de peterselie aan toe. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren

Snij de getoaste boterhammen in kleine toastjes.
Besmeer met de eiersalade en werk af met de kaviaar.